+30 210 32 32 482 kedrikonrest@gmail.com
Ωράριο Κουζίνας: Δευτέρα - Παρασκευή/ 8:30-12:00, Σάββατο -Κυριακή 10:00 - 1:00

ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ

Η ιστορία του Κεντρικόν

Το Κεντρικόν ξεκίνησε ως καφενεδάκι το 1935 με την ονομασία Λεύκες, στο απέναντι ακριβώς σημείο από όπου στεγάζεται σήμερα, το εστιατόριο σταθμός στην ιστορία της Αθηναϊκής αστικής κουζίνας, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για τους παλιούς και νέους φίλους του, στο ίδιο σημείο της ατμοσφαιρικής στοάς Μπολάνη – Κολοκοτρώνη 3 – εκεί που το γνωρίσαμε τα τελευταία 60 χρόνια.
Μετά από δωδεκάμηνη, αναγκαία αναμονή, για να ανακαινισθεί εσωτερικά και εξωτερικά το υπέροχο κτίριο που το φιλοξενεί από το 1960, το «ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ» επανέρχεται δυναμικά στον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας.

Η αρχιτεκτονική παρέμβαση αναδεικνύει τα αριστοκρατικά στοιχεία του παρελθόντος, συνδυάζοντάς τα με σύγχρονες πινελιές πολυτέλειας, οι οποίες ήταν απαραίτητες σ’ ένα all time classic εστιατόριο. Η φιλόξενη σάλα με τις βελούδινες μπλε και πράσινες καρέκλες της δένει υπέροχα με την προσθήκη ενός πανέμορφου και λειτουργικού bar από λευκό μάρμαρο Πεντέλης. Καλυμμένοι τοίχοι από καλαίσθητες ταπετσαρίες και πίνακες της παλιάς Αθήνας, δημιουργούν το απαραίτητο σκηνικό για να απολαύσετε τα υπέροχα πιάτα που υπογράφει ο Σεφ Άρης Τσανακλίδης.
Ο διάσημος σεφ προτείνει έναν συνδυασμό ελληνικών συνταγών -κυρίως για το μεσημέρι- με πιο σύγχρονες εκδοχές της μεσογειακής κουζίνας για τις νυχτερινές ώρες. Επιλέγει τις καλύτερες πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα για να απογειώσει με το μαγειρικό του ταπεραμέντο τα κλασικά πιάτα της Αθηναϊκής αστικής κουζίνας.
Μία πλούσια λίστα από περίπου πενήντα ετικέτες κρασιών από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα, συμπληρώνει αρμονικά την γαστρονομική πρόταση του εστιατορίου «ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ».
Στη προσπάθεια της όμορφης πόλης μας να γίνει σημαντικός γευστικός προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, το «ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ» φιλοδοξεί να γίνει και πάλι σημείο αναφοράς της καλής Ελληνικής κουζίνας.

«Το Κεντρικόν είναι ένα αστικό εστιατόριο κι αυτό ορίζεται κυρίως από την κουζίνα του που θυμίζει όσα μαγείρευε η μητέρα και η γιαγιά μας, από το γεγονός ότι βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, από την κλασικότητα του χώρου και φυσικά από τους ίδιους τους πελάτες που θα λέγαμε ότι ανήκουν στην αστική τάξη. Βέβαια, έχουμε σταθερούς πελάτες και από την επαρχία που όταν έρχονται στην Αθήνα για δουλειές θέλουν να κινηθούν στο κέντρο και να φάνε καλό φαγητό.

Τα πιάτα του Κεντρικόν είναι κλασικά, καθόλου πειραγμένα και οι γεύσεις παραμένουν πιστές στην πατροπαράδοτη συνταγή

«Αυτή είναι η φιλοσοφία μας, η σταθερότητα. Αυτό ισχύει και για τους προμηθευτές μας που τους εμπιστευόμαστε τόσα χρόνια τώρα.».

Το Κεντρικόν ήταν και είναι καλλιτεχνικό και πολιτικό στέκι. Το επισκέπτονται τακτικά ο Γιάννης Μπέζος, ο Ακύλλας Καραζήσης, ο Γιώργος Κοτανίδης και άλλοι. Παλιότερα ένας από τους πιο τακτικούς πελάτες ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης καθώς και ο Κάρολος Κουν ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον Αντώνη Σαμαράκη.
Ήταν το στέκι της οικογένειας Παπανδρέου καθώς και αρκετών άλλων πολιτικών. Από το εστιατόριο Κεντρικόν έχουν παρελάσει υπουργοί, βουλευτές, καλλιτέχνες του θεάματος, συγγραφείς, τραπεζίτες και πολλοί άλλοι.
Βέβαια τα επαγγελματικά γεύματα είναι στα συν του εστιατορίου.